De quarantainemaatregelen worden één voor één opgeheven. Zo mogen we vanaf vandaag weer op restaurant en café en vanaf half juni kan je weer het vliegtuig nemen. Maar voel je je toch nog niet geroepen om direct lekker te gaan dineren of naar een exotische vakantiebestemming te reizen? Wel dan heb ik 5 tips voor een geweldige zomer in eigen tuin.

1) Proef je bestemming

Had je een strandvakantie naar Mallorca gepland? Of gingen jullie op citytrip naar Rome? Vanaf half juni kan het normaal weer. Top boek je vakantie als je niet meer kan wachten. Maar vind je het toch niet veilig genoeg om te reizen? Richt dan je terras/tuin zo in dat je je onmiddellijk op je vakantiebestemming waant en maak de typische gerechten klaar. Een heerlijke Spaanse paella of Italiaanse pizza margherita. Kortom de wereld op je bord!

2) Leg je staycation vast op beeld

We hebben de voorbije weken tijd gehad om onze vakantiealbums eindelijk eens af te werken. En toch… hebben we massaal onze kleerkast uitgemest. En omdat je geen heimwee wilt naar jullie vakantie aan de Franse Côte d’Azur. Maak daarom een fotoboek van de komende zomervakantie, waarvan je nu al zeker bent dat dit de meest legendarische vakantie ooit is. Say Cheese: papa met zijn bloemen zwembroek, mama in haar mooiste zomerjurk en de kinderen op de opblaasbare unicorn in het zwembad. Later zullen jullie met veel nostalgie door het album ‘Corona vakantie 2020’ bladeren.

3) Ga op ontdekking in je eigen huis en tuin

Op vakantie gaan we “automatisch” op zoek naar de mooiste en gezelligste plekjes. Ook in je eigen huis zijn er zeker een paar hoekjes waarvan je weet dat je ze hebt, maar niet gebruikt. Trek daarom eens naar de zolder en ga er op schattenjacht met de kinderen of maak een koffiehuisje in het tuinhuis. Gebruik dat decoratieve bankje in de tuin eens als leeshoekje. Zo kom je zelfs in je eigen huis de gezelligste plekjes tegen.

Is dit nog niet genoeg? Kijk dan eens op de website van je gemeente of stad welke “toeristische” plaatsen en uitstappen zij promoten. Vaak ken je ze wel, maar ben je er nog nooit geweest.

4) Mini-beautysalon in je eigen tuin

Hoe heerlijk is het om ’s morgens met je blote voeten door het “natte” gras te lopen. Je voelt je instant gelukkig. Neem al je beautyproducten, een spiegel, een kom met water, tissues, watjes … mee naar buiten. Doe je dagelijkse ochtendritueel buiten. Reinig je gelaat met het zicht op de tuin. Om het helemaal af te maken, breid je je reinigingsritueel uit met een peeling en maskertje. Terwijl dat maskertje mooi zijn werk aan het doen is, geniet je van een lekkere tas koffie en de krant. Vergeet na je ochtendroutine zeker je zonbescherming niet. Niets zo ontspannend om je dag te starten als een mini-beautysalon in eigen tuin.

TIP: Wil je je nagels een leuk kleurtje geven? Doe dit dan NIET buiten in de zon. Je nagellak zal veel sneller dik worden en minder goed houden. Lak daarom je nagels binnen voor een mooier en beter resultaat.

5) Doe een terrasje op je terras

Joepie we mogen weer een terrasje gaan doen, maar niets zo gezellig als een terrasje doen op je eigen terras. Knutsel een drankenkaart in elkaar met de gewoonlijke drankjes, maar zet er ook zeker enkele cocktails van het huis op en borrelhapjes zoals bitterballen… Speel om beurten voor ober in een witte schort en notitieboekje. En vergeet vooral geen borrelnootjes te serveren!